Ik ga alleen even wat foto’s maken

tulip_bouquet_hd_picture_166825In een van onze eerste jaren bezocht een bescheiden sceptische dame de Tulpenpluktuin. Ze betaalde een kleine vergoeding voor de entree en wilde geen gebruik maken van ons all-in arrangement.

“ Ik ga alleen wat foto’s maken van de kleurenpracht. Ik houd niet van tulpen op de vaas, te snel weg en zo bont van kleur. Het is zeker niet aan mij besteed om van te voren tulpen afrekenen, ook al ben ik dan veel voordeliger uit. Nee die emmer heb ik dus ook niet nodig, dank u”

Ruim een uur later stond er bij de inpakkraam een gast met armen vol met tulpen. Ze had een spoor van bloemen die ze niet meer kon dragen achter zich gelaten. Haar fotocamera hing op haar rug en toen ze aan de beurt was kon ik pas haar gezicht zien. Het was de bescheiden dame die alleen even wat foto’s ging maken.

“Sorry” zei ze, met blozende rode wangen, glimmende ogen en een stralende glimlach; “maar ik werd zo hebberig van al dat moois”.

Sindsdien komt ze elk jaar bijna wekelijks terug zodra er geplukt kan worden. Ze neemt zelf een grote mand mee en geniet met kinderlijke vreugde en volwassen dankbaarheid van de natuur.

Dit is een van de mooiste complimenten die je als ondernemer kunt krijgen. Je eigen liefde voor je product over brengen op je gasten.

We hopen deze ervaringen ook met u te kunnen delen. Als u onze tuin wilt bezoeken meldt u zich bij de Tulpenplukkraam op ons erf. Hier krijgt u deskundig advies over het plukken.